Threads, de nieuwe Direct van Instagram

Threads Instagram app

Threads zou een app worden die je naast Instagram gebruikt, zoals ook het geval is bij de stand alone Instagram Direct  app. De lancering van de app is nog niet aangekondigd, maar volgens The Verge wordt de app door Facebook getest.

Threads Status updates voor goede vrienden

Het doel van Threads zou zijn om statusupdates te delen met een intiemere groep. Locatie, en zelfs de batterijstatus van je telefoon kunnen straks waarschijnlijk worden verstuurd met je berichten. Berichten kunnen tekst, video en foto’s bevatten. Om je “clsoe friends” group op de hoogte te houden van alles wat je doet Opt je in voor het automatisch verzenden van updates.

Hoewel Instagram In mei stopte met werken aan Direct, de app die sinds eind 2017 in ontwikkeling was blijft het team werken aan nieuwe messaging apps. Beta testers van Direct zouden frustraties hebben geuit over het wisselen tussen Direct en Instagram. Voor verbetering zijn medewerkers van Instagram naar het Facebook Messenger team verhuist, met het oog op het leveren van een goede messaging feature/app.

Zal Threads Snapchat terrein kapen?

Facebook won eerder al de stories war met Snapchat met de Instagram en Facebook stories features en maakte vervolgens bijbehorende filters en stickers in soortgelijke stijl. Het lijkt er sterk op dat Facebook via Instagram op deze manier nog meer terrein van snapchat proberen te kapen. Omdat Snapchat voornamelijk gebruikt wordt om status updates te delen met nabije vrienden en familie. Het is nog niet bekend of en wanneer de Threads app wordt gelanceerd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: