Bewaarde posts, de nieuwste engagement metric op Instagram

Instagram posts opslaan

Likes, shares, comments zijn belangrijk voor de analyse van engagement op je social posts. Maar wist je dat hoe vaak je post is opgeslagen ook veel inzicht geeft in de betrokkenheid van je volgers? Daarnaast test Instagram in verschillende landen waaronder Canada, Australië, Brazilië, Ierland, Italië, Japan en Nieuw-Zeeland het verbergen van likes. Dat wil zeggen dat de likes op het eerste gezicht alleen nog zichtbaar zijn voor de eigenaar van het account. Door deze vorm van sociale druk weg te nemen, zouden users zich meer op content richten, verklaarde Instagram nader.

Zo bewaar je een post

Je kunt op Instagram een post opslaan door op het lintje aan de rechterkant van de post te tikken. Vervolgens kun je je opgeslagen posts groeperen in ‘collecties’, oftewel een album dat een beetje doet denken aan een Pinterest board. Als users een post opslaan, geeft het aan dat ze de content zo interessant vinden en het later nog eens willen bekijken.

Instagram eukaaz

Hoe vaker je posts worden opgeslagen, hoe groter de kans dat je posts hoger terechtkomen in de feed van je volgers – of in de ‘Explore’-tab.

Inzicht in het aantal bewaarde posts

Zo vind je de saves van je Instagram-posts:

  1. Ga naar (bedrijfs)profiel
  2. Ga naar de statistieken
  3. Klink onder het tabje ‘Inhoud’ op ‘Alles weergeven’
  4. De posts die je dan te zien krijgt, staan automatisch gesorteerd op ‘Betrokkenheid’. Klik op dat linkje, en kies dan voor ‘Opgeslagen’ (en klik vervolgens op ‘Toepassen’)
  5. Je krijgt een overzicht van de post die het vaakst zijn opgeslagen.

Je kunt ook per post op de statistieken klikken om alle statistieken van de desbetreffende post te zien. Het icoontje met het lintje geeft het aantal saves weer.

EUKAAZ Instagram statistics
Deze post is 79x opgeslagen door users

Verhoog het aantal saves op Instagram

Social Media Tool Later geeft 5 tips om te zorgen dat jouw posts nog meer bewaard worden.

  • Maak infographic-achtige afbeeldingen (indien relevant natuurlijk)
  • Schrijf langere en waardevollere onderschriften, maak een microblog op je Instagram page
  • Maak evergreen content: content die terugkerend waardevol is
  • Plaats van tijd tot tijd een quote
  • Gebruik een CTA in je caption, waarmee je vraagt of je volgers de post willen opslaan!

Gepubliceerd door Yasser Alahwal

Experienced Journalist with a demonstrated history of working in the management consulting industry. Skilled in Negotiation, Analytical Skills, Microsoft Word, Sales, and Team Building. Strong media and communication professional with a Bachelor's degree focused in Media from Damascus University.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: