Niet alle Instagram accounts hebben dezelfde features

Lang niet alle Instagram accounts krijgen de mogelijkheid om dezelfde functies te gebruiken. Zelf kan ik bijvoorbeeld geen feed posts (van mezelf of andere (uiteraard openbare) accounts) delen in Stories met mijn privé account, terwijl ik dit met mijn andere account wel kan. Andere accounts kunnen bijvoorbeeld niet de “1 Jaar geleden / Memory optie in create mode gebruiken” 

Is dit ook het geval op jouw account? Dan zijn er een paar mogelijke redenen waarom je de nieuwe Instagram-functies nog niet in je account hebt.

Waarom je features mist?

Allereerst kun je checken of je de nieuwste versie van de Instagram-app hebt. Ga naar je App Store of Google Play Store en controleer of je de nieuwste update hebt geïnstalleerd op je telefoon.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat Instagram meestal langzaam nieuwe functies uitrolt over de hele wereld. Dat is niet ongewoon, maar bij Instagram valt het nogal op. De nieuwe functie is mogelijk nog niet beschikbaar in Nederland (zoals Instagram Reels nu bijvoorbeeld) of is mogelijk niet door Instagram geactiveerd voor jouw account.

Mocht het laatste het geval zijn en je beheert meer dan één account dan kan het voorkomen dat je een van de (nieuwe) functies op account A. wel werkt terwijl het op account B. nog niet werkt.

En wat je eraan kunt doen?

Hier kun je helaas weinig aan doen. Wat je kunt proberen is om het ontbreken van de desbetreffende functie te melden bij Instagram. Dit doe je in de app. 

  1. Ga naar Instellingen 
  2. Klik op “Help” 
  3. En dan op “Een probleem rapporteren”

Voor sommige users worden de features na twee weken ongeveer weer geactiveerd maar helaas niet bij iedereen. Het is dus simpelweg geduldig afwachten tot je gebruik kunt maken van verschillende features binnen de app. Niks vervelender wanneer je ouders vroeger antwoordde met “Daarom” als je vroeg waarom? Maar nou blijken ze in dit geval toch nog gelijk te hebben.

الإعلانات

اترك رد